diumenge, 21 de juny del 2015

LA NOVA CONCEPCIÓ DEL TREBALL BASADA EN EL TELETREBALL


La nova concepció de treball basada en el teletreball és possible gràcies a les millores continues de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Altres factors que han intervingut en aquesta evolució és la societat, l’economia, els individus, les empreses i el treball, principalment. 

L'estructura tradicional de les societats desenvolupades imposa la obligació de la presència dels treballadors en el lloc de treball en horaris rígids. Això suposa alts costos financers, d’infraestructures, energètics, medi ambient i molta pressió psicològica. 

Així mateix, la societat exigeix cada cop més a les empreses un compromís social (responsabilitat social corporativa) i horaris més flexibles per a poder compaginar la vida personal i millorar la qualitat de vida de les persones. 

La globalització i el conseqüent increment de la competència en els sectors laborals, comercials i financers produeix la necessitat a les empreses d’accedir a un entorn més global i divers. 

El teletreball cobreix totes aquestes necessitats. Els seus valors són l’eficiència, l’orientació a resultats, la conciliació de vida laboral i familiar, el desenvolupament sostenible i les TIC. És la nova visió de futur de les empreses.

Aporta un gran nombre d’ avantatges per les empreses, els treballadors i la societat com és la conciliació de la vida laboral i familiar, millora de la salut i el benestar, reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle i altres gasos contaminants, contribueix a millorar la mobilitat en les grans ciutats, genera equips de treball més amplis i potents sense barreres geogràfiques, fomenta la diversitat i la integració laboral de col·lectius d’exclusió social com els discapacitats, entre d’ altres. 

Els inconvenients més significatius són aïllament social, individualisme, dificultat de treball en equip, desvinculació de les empreses, possible desaparició dels límits entre la vida priva i la professional, cost inicial elevat dels equips de treball, entre d’ altres.


1 comentari: